הריון הוא הזמן החשוב ביותר שבו אתן צריכות להתמקד יותר באוכל בריא. נשים בהריון עם תזונה מאוזנת יכולות לקבל את כל אבות המזון הדרושות להן לצמיחת העובר. פירות יבשים נמצאים ברשימת המזונות הללו שיש בתוך סלסלת פירות קינוחים במלונות, ומשום שיש להם תכונות רבות לאם ההרה ולעובר, מומלץ לא להזניח את צריכת הפירות היבשים במהלך ההיריון.
פירות יבשים הם מקור מצוין לוויטמינים, למינרלים, לסיבים ולחומצות אמינו וחיוניים לנשים בהריון. אבל כמו כל מזון אחר, אסור לצרוך אותם בצורה מוגזמת.
נוגדי חמצון בתוך מגשי פירות
התפקיד של נוגדי החמצון שיש בתוך מגשי פירות הוא כדלקמן – אם השקעתם זמן כלשהו בגוגל בחיפוש אחרי מזון בריא, בטוח שנתקלתם ביתרונות של נוגדי חמצון. נוגדי חמצון נחוצים לשמירה על הבריאות שלכם והם סיבה מרכזית לכך שפירות וירקות מועילים כל כך.
נוגדי חמצון מגנים מפני נזקי רדיקלים חופשיים – תהליכים מטבוליים, כמו למשל – הפקת אנרגיה, יחד עם גורמים אחרים, כמו לדוגמה – זיהום סביבתי, הגורם לייצור רדיקלים חופשיים. אלו הן מולקולות תגובתיות מאוד שעלולות לפגוע בתאים ולהוביל ללחץ חמצוני בגוף – אשר משחק תפקיד בהתפתחות של מחלות רבות, כולל מחלות לב.
לגופכם יש מנגנוני הגנה טבעיים לנטרול מולקולות הרדיקלים החופשיים המזיקות הללו, כולל ייצור גלוטתיון, נוגד החמצון הראשי של הגוף שלכם. כאשר הגלוטתיון מתדלדל, כתוצאה מהגדלת עומס הרדיקלים החופשיים, הגוף מסתמך על נוגדי חמצון תזונתיים מהמזון כהגנה משנית. ישנם מחקרים רבים המראים טיפול נוגד חמצון כטיפול מבטיח ללחץ חמצוני בגוף.
בשר עם קיאק פירות
כדאי מאוד לשלב בשר ביחד עם קיאק פירות – הגוף שלכם סופג טוב יותר ברזל (ממקורות בשר ולא בשר כאחד) כאשר הוא נצרך יחד עם ויטמין C, אשר גם עוזר לשחרר את המינרל וגם חוסם תרכובות אחרות במזון המעכבות את ספיגת הברזל. שימוש בפירות הדר לזיגוג בשר הוא דרך מצוינת לרכך את הבשר ולעזור לכם לספוג את הברזל. דוגמאות כוללות עוף לימון או תפוז וצלעות חזיר מזוגגות בתפוז.
קרדיט חדשות bn